Kas jāzina par auto nomu

Nobraukuma ierobežojums: Nomas līgumi nosaka maksimālo nobraukumu, ko auto var veikt nomas laikā. Līgumā tiks norādītas arī izmaksas par vienu kilometru, kas pārsniedz noteikto ierobežojumu, kas ir jāsamaksā nomas termiņa beigās.

Naudas faktors: Tas ir skaitlis, ko izmanto, lai aprēķinātu nomas bāzes procentu likmi. Lai nonāktu pie bāzes procentu likmes, nomas uzņēmumi reizina naudas faktoru ar 2400. naudas faktoru zina nomas un pārdošanas konsultants un to izmanto, lai aprēķinātu izmaksas tādā pašā veidā, kā ar procentu likmi. Jo zemāks naudas faktors, jo zemāki ikmēneša nomas maksājumi.

Ikmēneša maksājums: maksājums, kas jāveic noteiktā datumā katru mēnesi, kā norādīts nomas līgumā. Ikmēneša nomas maksājumi, kas aprēķināti nomas līgumā, parasti ietver visus piemērojamos nodokļus.

Neto procentu likme: Tā ir kopējā nomas procentu likme un atspoguļo patiesās nomas izmaksas. Jo zemāka neto procentu likme, jo zemākas nomas izmaksas.

Atvērtā veida noma: Noma, kurā nomnieka finanšu saistības var pārsniegt ikmēneša nomas maksājumu. Šādā nomā atlikusī auto vērtība ir noteikta nomas termiņa sākumā un nomnieks ir finansiāli atbildīgs, ja faktiskā transportlīdzekļa vērtība ir mazāka nekā norādītā atlikusī vērtība.

Pirkuma iespēja: Iespēja nomniekam iegādāties transportlīdzekli nomas līguma beigās par iepriekš noteikto auto iegādes cenu nomas beigās. Šī cena parasti ir norādīta nomas līgumā.

Atlikušās vērtības soda maksa: Tas ir sods, ko nomnieks maksā, ja beigu auto iegādes cena nomas beigās ir lielāka par paredzamo transportlīdzekļa vērtību nomas termiņa beigās.

Atlikusī vērtība: Tā ir gaidāmā vai iepriekš noteiktā nomātā transportlīdzekļa vērtība nomas līguma beigās. Noteiktā atlikusī vērtība nomas līgumā parasti ir auto iegādes cena nomas termiņa beigās. Atlikusī vērtība arī nosaka, vai nomniekam vajadzētu iegādāties transportlīdzekli nomas termiņa beigās. Ja atlikusī vērtība ir mazāka nekā faktiskā tirgus vērtība, nomniekam būtu izdevīgi iegādāties transportlīdzekli un pārdot to tālāk trešajai personai.

Drošības depozīts: Tā ir naudas summa, ko nomnieks iemaksā uzreiz kā nodrošinājumu pret lieko nomātā auto nolietojumu. Summa tiek atmaksāta, ja transportlīdzeklis tiek atgriezts labā stāvoklī. Dažos gadījumos šo depozītu var piemērot pret pēdējo ikmēneša nomas maksājumu.

Raksts no www.bmwlife.lv

This entry was posted in Blogs and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a comment